Författarkvällar i Fågeltofta 2013

I augusti 2013 arrangerade jag författarkvällar på antikvariatet i Fågeltofta. Några av mina svenska favoritförfattare hälsade på och berättade om sina författarskap.

flygt21 augusti: Torbjörn Flygt

Slog igenom med sin tredje roman, Underdog, som vann Augustpriset 2001. Tio år senare utkom den fristående fortsättningen, Outsider. Hans senaste bok är kortromanen Var man.

Var man är det lilla romanformatet, det är intensiva sidor, inte en mening eller replik är onödig.”
– Annika Koldenius, Borås Tidning

Var man är en riktigt intressant och stark text.
– Torbjörn Forslid, Svenska Dagbladet

Mer om Torbjörn Flygt här.

fredriksson8 augusti: Carolina Fredriksson STÄLLDE TYVÄRR IN MED KORT VARSEL!

Debuterade 2011 med romanen Flod. Boken nominerades till Augustpriset och Borås Tidnings debutantpris. Författaren tilldelades Mare Kandre-priset 2011. Carolina Fredriksson tog nyligen examen från Chalmers och är arkitekt.  Flod handlar om två små barn som lever i en husbil under en hårt trafikerad bro. Platsen var tidigare en kåkstad som har under-gått myndigheternas våldsamma utrensning.

Flod är kort sagt en imponerande debut av en författare som har något att säga, som vågar ta risker och som redan med sin första bok visar att hon står på egna ben.”  Eva Johansson, Svenska Dagbladet

”Carolina Fredriksson tar steget från begåvad till benådad.”
Jonas Thente, Dagens Nyheter

Mer om Carolina Fredriksson här.

hakansson215 augusti: Gabriella Håkansson

Debuterade 1997 med romanen Operation B. Efter den följde ytterligare två romaner. I höst återkommer hon med Aldermanns arvinge, första delen av två i ett mäktigt verk på totalt ca 1 500 sidor.

Året är 1799, platsen är London. Boken är en storslagen historisk äventyrsroman som utspelar sig under en av Europas mest omtumlande epoker. Att stiga ner i bokens universum är att lämna vår tid och kliva in i en helt ny värld, samtidigt som de stora frågorna är desamma. Vad ska man tro på i tider av förändring? Hur ska man förhålla sig till svunna generationers ideal? Och framför allt: hur ska man hitta sin egen väg?

Mer om Gabriella Håkansson här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: