Spanien: noll poäng

29 Maj

Jag tittar på Melodifestivalen med ett halvt öga. Hemskt vad de skriker.

Om Janne Lucas i min värld skapat Sveriges bästa schlagerbidrag någonsin så är detta Europas bästa: Remedios Amaya, ”Quién maneja mi barca” från 1983. Helt fantastisk låt, tycker jag, men noll poäng fick hon.

4 svar till “Spanien: noll poäng”

 1. Sandra W. 30 maj, 2010 den 7:48 e m #

  Nu har jag lyssnat två gånger… den ÄR verkligen asbra!

  • johnsantikvariat 30 maj, 2010 den 9:25 e m #

   Klingan idag intervjuades Magnus Sjögren, ägare till skivaffären Multi Kulti, dj, musikspridare mm, mm. Bland många kloka saker sa han bland annat att det finns kvalitet inom alla genrer. Det säger jag också när någon dissar science fiction eller deckare eller någon annan tydlig genre; det finns kvalitet i dessa också. Det mesta är skräp, men det finns kvalitet. Så även i Melodifestivalen. Vem som sedan bestämmer vad som får kallas kvalitet är en annan fråga. För mig räcker det med att jag gillar Remedios Amaya.

 2. badgear 16 juni, 2010 den 10:26 f m #

  Om man som jag gick och köpte singeln, så betyder det bara en sak, att hon var överlägset bäst.

  • johnsantikvariat 18 juni, 2010 den 5:17 e m #

   Jo, så är det. Om du inte påmint mig om henne och spelat samma singel för mig en gång i Småland så hade jag kanske glömt bort hur bra hon var.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: