Portmysteriet

13 Jun

Eftersom det idag är första dagen på sommarlovet bestämde jag mig för att bära upp dotterns pulka på vinden, som stått i porten till vårt hus sedan i vintras. En halvtimme efter att jag gjort det kom jag ner i porten igen till stanken av cigarettrök och fann då på pulkans tidigare plats en färsk hundskit och en stor pöl med hundpiss och/eller öl. I pölen låg en cigarettfimp.

Va?

Aldrig har något sådant hänt i vår port. Och mitt på dagen, minuter efter att jag städat just den hörnan.

Jag hoppade upp på cykeln och begav mig till parken för att spana efter misstänkta. Där såg jag en polisbil uppställd på parkgången och en bit bort två patrullerande poliser.

”Letar ni efter något speciellt?” frågade jag.

”Nej”, sa de.

Jag berättade om bevisen i porten. De hade inte sett någon misstänkt i parken. Men vad gjorde de där? Jag har aldrig sett en polisbil eller patrullerande poliser i parken tidigare. Något mystiskt är i görningen. Vad har jag inte listat ut än.

2 svar till “Portmysteriet”

  1. Marcus Johansson 15 juni, 2012 den 5:19 e m #

    Det här känns som början på en lagom spännande Rabén & Sjögren-bok.

    • johnsantikvariat 16 juni, 2012 den 7:19 e m #

      Ibland är livet en Petrinideckare och inte en Kafkapjäs. Tilläggas kan att avföringen i porten efter analys nu misstänks vara av mänsklig härkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: