Biblioterapi

6 Okt

Nu kan man för en bra peng gå in i en butik i London och få biblioterapi. Litteraturapoteket heter The School of Life. Alain de Botton är en av hjärnorna bakom denna butik/vårdinrättning mitt i Bloomsbury. Tanken är att besökaren, mot saftig betalning, ska få vägledning i livet genom boktips. Böckerna ska påverka individens verklighet på ett positivt sätt. Istället för kristaller, magneter och handpåläggning.

Skämt eller allvar? Happening? Det är ju både en kul idé och samtidigt väldigt pretentiöst och fånigt. På ett vanligt bibliotek får man – för det mesta – så mycket litterär vägledning man vill. Och mitt antikvariat är lika mycket litterärt apotek som The School of Life

Ska jag byta namn på mitt antikvariat? Litteraturapoteket i Ystad, kanske? Jag tar gärna på mig en vit rock och tripplar priserna om det känns bättre för kunderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: