Ärlige Charlie

4 Okt

Charlie Kaufman måste vara den ende filmförfattare vars text man kan beundra som en ”riktig” författares. Han har ett helt eget anslag. Nu har han regisserat ett eget manus, med Philip Seymor Hoffman i huvudrollen, Catherine Keener i en biroll (alltså Capote och Harper Lee från Capote), Samantha Morton och Emily Watson i två andra roller. Det kan bara bli bra. Intervju i The Times. Filmen heter Synecdoche, New York. Jag minns när jag lärde mig det ordet, ”synecdoche”, det var i Göteborg, av Mark Troy. Jag tror att jag lyckades få in det i nån uppsats jag skrev. Det är ett härligt ord att svänga sig med, men precis som för andra sköna ord som till exempel pleonasm eller oxymoron så yppar sig tillfället sällan att kunna använda det. När det väl gör det, då slår man till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: