Larry Brown

10 Apr

En bekant till mig berättade att Bob Dylans nya skiva, som kommer om några veckor, är inspirerad av författaren Larry Brown. Här är en ny intervju med Dylan där han berättar om några självbiografier av amerikanska presidenter han läst.

Larry Brown skrev i samma stil som Tobias Wolff och Raymond Carver fast i en lantlig miljö, med pick-up trucks, hembränt, hundar och hagelbössor. Big Bad Love heter hans genombrottsbok. Den blev till en halvdan film i början på 2000-talet. Boken är mycket bra. Dylan gillade boken så mycket att han använder dess omslagsfoto till omslag på sin egen skiva. Mer om det här. Men det är förstås gamla nyheter för Dylanofilerna.

cover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: