Foreign Accent Syndrome

20 Apr

Akta dig för migrän. Efter en riktig körare kan du ha drabbats av Foreign Accent Syndrome, du talar med främmande brytning. Här är en brittisk kvinna som plötsligt började prata med kinesisk brytning, och här är en annan som drabbades av jamaicansk brytning efter en stroke. Låter som en Monty Python-sketch, men det är sant.

4 svar till “Foreign Accent Syndrome”

 1. Susanne Borgström 20 april, 2010 den 10:53 e m #

  Det läste jag också. Men det är inget jag har märkt av i alla fall, trots att jag kan få ordentlig migrän ibland 😉

 2. jophan 21 april, 2010 den 9:45 f m #

  Nja, nåja.

  http://ling-map.ling.su.se/blog/blog_ak.php?q=669

  • johnsantikvariat 21 april, 2010 den 1:42 e m #

   Nyheter som låter för bra/roliga för att vara sanna är sällan lika kul som de först verkar. Om det nu alls är kul med hjärnskador och migrän, förstås. Det finns också de tillfällen då man plötsligt kan tala språk flytande som man i vanliga fall bara kan stappla sig igenom. Men det tillståndet brukar övergå i migränliknande huvudvärk nästa dag.

 3. festinalente1 27 april, 2010 den 5:19 f m #

  Livet är fullt med underligheter som kan vara både svåra att förstå och att förklara. En del saker lämnas därhän och blir bara en rolig notis. Skulle vara intressant att veta hur hjärnan fungerar som helt plötsligt kan formulera sig på ett främmande språk utan att tidigare förstått detta. Var kommer kunskapen ifrån?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: