Toppenkväll i Fågeltofta med Gabriella Håkansson

16 Aug

samtal22

Publik, författare och intervjuare hade en riktigt trevlig kväll igår, torsdags. Gabriella Håkansson berättade om den osannolika verkligheten bakom sin nya roman Aldermanns arvinge. Vi fick också veta att Gunnar Ekelöf är en författare att växa med och att det är svårt att komma på en bok som liknar Aldermanns arvinge/Nya Londinium men att en inspirationskälla för detta mäktiga romanbygge är Honoré de Balzacs Den mänskliga komedin. Idén om att skapa en komplett värld, befolkad av trovärdiga karaktärer, förenar de båda verken. Vi hann prata om en hel del annat också. Det var en mycket givande kväll.

samtal21

iochgLärare möter författare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: