Johns antikvariat flyttar till nya lokaler

10 Nov

Idag påstod en kund att det kändes som att träda in i Bok-Viktors antikvariat i Uppsala när man kom in i min butik. Det var ett tecken så gott som något att det är tid att flytta till större lokaler.

Så då gör jag det. Jag kan nu meddela att jag lämnar Bruksgatan och öppnar på ny adress i påsk. Butiksdelen blir ca 200 kvadrat och lagret nästan lika stort. Högt i tak är det också. Det ska väl räcka ett tag, hoppas jag och om det inte gör det så finns det mer att ta av i fastigheten dit jag flyttar.

Nedräkningen har börjat.

3 svar till “Johns antikvariat flyttar till nya lokaler”

 1. Göran Andersson 15 november, 2012 den 6:03 e m #

  Hej John!

  Min kommentar om Bok-Viktor var inte på något sätt menad som nedsättande, tvärtom. För en utomstående som träder in i ditt antikvariat kan bokstaplarna på golvet ge ett intryck av oordning, men frågar man dig om något kan du direkt ge besked var boken finns om du har den. Precis som Bok-Viktor på sin tid. En skillnad är dock att Bok-Viktor i bland behövde flera dagar för att gräva sig fram till den sökta boken. Du brukar vara lite snabbare.

  Av en slump befinner jag mig just nu i Uppsala, men tyvärr har Bok-Viktor och hans antikvariat lämnat det jordiska. Jag ska försöka ta mig till Drottninggatan 3 och se om kulturnämnden förärat huset med en plakett till Bok-Viktors minne. Det är han värd.

  Lycka till i de nya lokalerna. Men till jul då jag åter är i Ystad kommer jag in och får en ny déjà vu uplevelse av Bok-Viktor, vilket som sagts är något mycket positivt.

  Hälsningar

  Göran

  • johnsantikvariat 15 november, 2012 den 10:00 e m #

   Det är en komplimang att jämföras med Bok-Viktor och du är inte den förste som nämner hans namn i mina lokaler. Men jag har i alla år haft en vision om hur jag vill presentera mina böcker och nu kommer jag kanske äntligen att kunna göra det.

 2. Göran Andersson 18 november, 2012 den 12:06 f m #

  Hej igen!

  Jag måste tyvärr meddela att alla spår av Bokviktor har man sorgfälligt utplånad. Länsförsäkringar huserade nu i det hus, som tidigare var Bokviktors, om mitt minne inte sviker mig. Något plakett såg jag inte i det lutherska mörker som härskade nedan ärkedomen. Bokviktor verkar var bortglömd i Norra Ulva. Men alla vi bokälskare lyser frid över hans minne.

  /Göran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: