Shakespeare and Sons i Berlin

5 Nov

En annan väldigt trevlig bokhandel i Berlin heter Shakespeare and Sons. Den ligger på Raumerstrasse 36 i Prenzlauer-Berg. Berlinbutiken är en filial till en bokhandel i Prag. Affärsidén är att sälja engelskspråkiga böcker, både nya och antikvariska och göra det i en ombonad, hemtrevlig vardagsrumsmiljö. Det som är hemtrevligt för mig är kanske inte hemtrevligt för dig, men Shakespeare and Sons är definitivt på samma våglängd som jag. Att beskriva upplevelsen som böcker och kaffe vore i och för sig korrekt, men det var betydligt trevligare än så. Möblerna, hyllorna, urvalet, musiken, allting var helt i min smak. Det fanns en tanke bakom alla delar. Bilden ovan visar ett par sockerbitar som följde med kaffet som serverades. Jag köpte A Visit From the Goon Squad av Jennifer Egan, The Sorrows of an American av Siri Hustvedt och 50th anniversary edition av A Christmas Memory av Truman Capote, med CD där Celeste Holm läser. Vill man höra författaren läsa novellen sjläv kan man göra det här. Inga märkvärdiga böcker och för bibliofilen finns inte mycket att hämta i denna bokaffär, men för läsaren och livsnjutaren: massor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: