Vad jag köpte på mässan

25 Apr

Bokmässan på Klostret i Ystad blev lyckad i år igen. Fler besökare än förra året och alla verkar nöjda. Själv hade jag svårt att hitta några omistliga böcker till min egen samling. Det blev som förra året att jag bara handlade av Pierre Dethorey. Först köpte jag Horace Goldins självbiografi, It’s fun to be fooled. Goldin var trollkonstnär i början på nittonhundratalet. Han lär ha varit uppfinnaren till tricket med den itusågade damen. Får se om han berättar om det i boken. Den andra boken jag köpte heter, Elisabit och är ritad av HA Rey och skriven av Margaret Rey, förmodar jag, även om det inte står på omslaget. De är mest kända för Nicke Nyfiken. Elisabit heter en köttätande växt som bara växer och växer. Hon hämtas från djungeln av en botanist som heter doktor Kvist ungefär som Nicke Nyfiken kidnappas av Mannen i den Gula hatten. Boken är betydligt brutalare än Nicke Nyfiken. Elisabit äter nästan upp en tjuv och attackerar en hund. Jag förstår att den inte kommer i nya upplagor så som Reys andra böcker gör, om Nicke, Kringel och Pricken.

Mer rapportering från mässan med bilder senare i veckan. Här är Ystads Allehandas föredömliga rapportering som publicerades i papperstidningen redan på lördagen.

5 svar till “Vad jag köpte på mässan”

 1. Susanne Borgström 25 april, 2010 den 11:22 e m #

  Vad kul att allt gick bra! Jag var lite sugen på att gå, men så blev min son sjuk. Jag har länge försökt hitta en lite äldre upplaga av ”Anne på Grönkulla” – älskade den när jag var yngre. Kanske inte den sortens böcker som fanns just där men jaja, en annan gång kanske 🙂

 2. snowflake 26 april, 2010 den 11:30 f m #

  Vilket underbart fynd! Elizabite. Ska du sälja den eller spara för egen räkning?

  • johnsantikvariat 26 april, 2010 den 2:38 e m #

   Den sparar jag. Jag är på väg in i den sortens gubbighet där jag börjat samla på gamla barnböcker, äldre än de jag själv läste som liten. Elisabit var obekant för mig innan jag köpte den i förrgår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: