Skönt att Lynne Ramsay är tillbaka

12 Maj

En riktigt bra bok blev en riktigt bra film i och med Lynne Ramsays Morvern Callar efter Alan Warners roman. Den kom 2002. Före den gjorde hon The Rat Catcher 1999. Men vad hände sedan? Tydligen planerade hon att göra film på The Lovely Bones, men boken blev för framgångsrik, så större fiskar – hajar – tog hand om den godbiten, och allt jobb Lynne Ramsay lagt ner gick om intet. Nio år efter sin senaste film är hon tillbaka med något som verkar riktigt bra, ännu en filmversion på en roman, denna gång We Need to Talk About Kevin efter Lionel Shrivers bok. Ramsay är en stor konstnär, så jag är helt säker på att denna film är fantastisk. Första visningen nyss i Cannes.

Ganska ny intervju här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: