Cannespris till Turkiet och Nuri Bilge Ceylan

22 Maj

Jag köpte ett antal filmer i Istanbul, men tyvärr ingenting av Nuri Bilge Ceylan, som vann Grand Prix vid filmfestivalen i Cannes för en liten stund sedan. DN berättar. Det är det näst finaste priset efter Guldpalmen. Filmen heter Once Upon a Time in Anatolia. Här är regissörens egen hemsida. Och här är trailern till den prisvinnande filmen. Jag skrev om trailern till Priest för någon vecka sedan, och den var ju förskräcklig. Den här är ofantligt mycket bättre. Helt rätt tempo och ljud. Den förmedlar löften om storslagen konfrontation, men den visar ingenting, ingeting. Precis så retar man i alla fall mitt intresse att gå på bio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: