Cormac korrläser

21 Feb

Cormac McCarthy korrekturläser vetenskapsböcker, för skojs skull. Läser jag i The Guardian. Han har ett arbetsrum på Santa Fe Institute, ett naturvetenskapligt institut grundat av Nobelprisvinnaren i fysik 1969, Murray Gel-Mann. Utropstecken och semikolon är förbjudna.

I en annan text i samma tidning läser jag att någon försökt twittra under Cormacs namn. Men de som känner honom bättre vet att han inte gillar kortare texter. ”Anything that doesn’t take years of your life and drive you to suicide hardly seems worth doing”, sa han en gång på frågan om varför han inte skrev noveller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: