Modig är bra men Cinema 3 i Ystad suger

7 Okt

Ännu en höjdare från Disney Pixar. Modig/Brave är en härlig film för alla över sju år. Snyggare än någonsin, snart är de konstgjorda representationerna av verkligheten mer verklighetstrogna än filmad verklighet.

Men bioupplevelsen, hjälp! Med sådan här service kommer vårt biografmonopol, SF, snart inte att finnas längre. Biografen kommer att hänvisas till museerna. Okej, jag stod i kön och kom fram till kassörskan för att köpa två biljetter, men då fick jag inte betala med kontanter. Eftersom jag nyss varit på hemsidan så var jag lite förvånad. Det här var nytt. Även för kunden framför mig. Vi ville betala med pengar, jämna sådana, men det gick inte. Varför? Vet inte. Kassörskan försökte förklara med något om rånrisk men ärligt talat så visste inte hon heller varför. Tur att jag hade kortet med mig, det är inte alltid jag har det. Sedan ville jag få de platser vi brukar sitta på, de platser som jag genom fyrtio års biobesökande (varav sex i Ystad) provat ut och funnit vara optimala för mig. Men det gick inte heller. Du kan inte välja platser själv på Cinema 3 i Ystad! Varför står kassörskan där? Hon kan inte ta emot kontanter och hon kan inte ge mig de platser i salongen jag önskar. Jag får mer service på Jet när jag tankar där.

Reklamfilmerna visades med fullt ljus i salongen. Trailers i 3D visades med fullt ljus i salongen vilket förstås förstörde 3D-effekten och det mesta av skärpan i bilderna. Reklam är inte alla intresserade av, inte jag heller, men trailers är ju ofta ett nöje, särskilt de här som visade smakprov från Tim Burtons nya Frankenweenie, Monsters University och ytterligare en Pixarfilm som kommer nästa år.

Så frågan är, har SF blivit så j-a arroganta på grund sitt marknadsmonopol att de skiter i kunderna, eller är det bara Cinema 3:s personal som är inkompetent?

Snart är biografen lika död som räknemaskinen. Tragiskt.

2 svar till “Modig är bra men Cinema 3 i Ystad suger”

 1. Thomas Runfors 8 oktober, 2012 den 12:03 e m #

  Hej!
  Det bör nog förtydligas att biografen i Ystad inte tillhör SF Bio utan ägs och drivs av ett företag som heter Cinemascenen. Däremot har vi ett samarbete när det gäller biljettbokning på nätet, men alla driftsfrågor rörande biografen får vi hänvisa till dem.
  Thomas Runfors
  Informationschef SF Bio AB

  • johnsantikvariat 8 oktober, 2012 den 2:46 e m #

   Du bokar biljetter via SF, du får information om biografen och utbudet via SF. För besökaren känns det nog ganska mycket som att det är en SF-biograf. Cinema 3 kan väl kallas för någon form av franchise? Skulle biografen finnas om inte SF fanns? Det tror jag inte. Det här är första gången jag hör ordet ”Cinemascenen” så det är garanterat fler än jag som kopplar ihop Cinema 3:s verksamhet med SF.
   Tack för svaret, i alla fall. Då vet jag att det är den lokala biografen som är illa skött och inte SF som infört en, nej två dåliga förändringar för kunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: