Reality: The Movie

27 Jan

Filmen Running With Scissors var ganska hygglig. Jag hade låga förväntningar, så jag behövde inte bli besviken. Annette Bening som mamman var otroligt bra. I övrigt var det för många figurer för en film. Det är en omöjlig uppgift att sanningsenligt filmatisera en berättelse som har över tio karaktärer som alla skulle kunna vara huvudperson i berättelsen. I boken ser vi allt med Augustens ögon. Han väljer att betrakta vissa personer eller skeenden. I en film funkar det inte alls. Formatet är för litet. Bokens berättare står ibland utanför historien och betraktar de andra karaktärerna. Men i filmen är han istället huvudperson som är med i de flesta scener, dock inte alla. Flera avgörande händelser har strukits och vissa saker har helt enkelt ändrats. Författaren verkar nöjd ändå, men det är en avsevärt svagare berättelse och förstås mindre sanningsenlig än den som ges i boken. Annette Benning var filmens behållning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: