Drömfilmen

28 Mar

Jag steg upp häromnatten och slog på TV:n. Klockan var ungefär tre. Det var en collegefilm på en dansk kanal. En frat-fest med fylla och nördiga killar som letade villiga tjejer. Vilken usel film. Men mitt i denna B-smet såg jag Claire från Six Feet Under, och där var Rico, från samma serie. Och där, bakom trummorna sitter ju Dr Turk från Scrubs. Stackars dem att vara med i en så dålig film. Den där killen där borta, var inte han också med i Six Feet Under? Peter Facinelli var med i knappt en säsong. Hans karaktär hette Jimmy. Han var den coola konstnärseleven som lockade Claire på dåligheter.  Jag drömmer nog. Skulle alla de här vara med i samma genomruttna film? Jag tror inte det.

claire

Men, jo, det är sant. Filmen heter Can’t Hardly Wait. Den måste ha gått på bio i USA för Roger Ebert recenserar den. Så här börjar han sin recension från den 12 juni 1998:

There’s one character in Can’t Hardly Wait who is interesting and funny. Maybe it was a mistake to write her in; she makes the other characters look like gnat-brained bozos. Her name is Denise, she is played by Lauren Ambrose, and she has a merry face, a biting tongue and a sardonic angle on high school. Her classmates look like candidates for ”Starship Troopers” or the Sports Illustrated swimsuit pictorial.

Jag har sett den. Hoppas ni slipper upprepa mitt misstag.

2 svar till “Drömfilmen”

  1. snowflake 28 april, 2009 den 11:20 f m #

    Men herregud! Vilken surrealistisk upplevelse, att se alla dem i en skitfilm. Det kan inte hjälpas att jag blir lite nyfiken i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: