Föreställning, inte rock

24 Mar

Det var en märkligt fullmatad konsertfredag i Malmö. Förutom tidigare nämnda Fever Ray, Laleh och David Byrne så spelade också Torsson och Ulf Lundell i stan samtidigt. Samtliga arrangemang hade god publik, såvitt jag förstår.

David Byrnes konsert på konserthuset var farligt nära en dansföreställning. Tre dansare tog stor plats och gjorde rörelserna som Byrne själv kanske börjar bli för gammal för. Det var fint och välrepreterat men inte det jag helst ser på en rockscen. Eller så hade jag fel förväntningar. Det var ju faktiskt inte en rockscen, det var Malmö konserthus, och på den scenen var föreställningen helt perfekt. Bra ljud, skickliga musiker. De lyckades t o m återskapa ett spår från My Life in the Bush of Ghosts. Jag ville ha mer närhet och energi. Fast det var inte utlovat, så jag borde inte vara besviken för den sakens skull.

Efteråt gick vi till Vinylbaren. Bandet och dansarna kom strax därpå, men David var någon annanstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: