Fullmatad fredag

18 Mar

På fredag ska jag se David Byrne på konserthuset i Malmö. Samtidigt i Malmö spelar Laleh på KB och Fever Ray på Babel. I Lund är det litteraturevenemang med Aris Fioretos, Magnus Ödmark m fl på Stadshallen. Fyra evenemang samtidigt som jag skulle velat se allihop. Men det blir Byrne. De andra blir lättare att se igen. Jag har väldigt gamla minnen av Talking Heads, från innan jag förstod något om musik. Byrne såg jag på KB för några år sedan och jag har följt hans nätdagbok sedan dess. Han skriver inte så mycket om musik. Egentligen är det den minst intressanta sidan av honom, lustigt nog. Han skriver mer om politik i det stora och det lilla, och konst och cykling… Han är en bra källa till kunskap och rent av visdom, törs jag påstå. Men han gör bra musik också.

David Byrne kommer att göra ett bra jobb, det kommer att bli en bra konsert.

Men det kommer inte att bli som det var för länge sedan. Den magin tillhör det förflutna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: