Gallring kan vara så mycket mer

19 Aug

I dagens Sydsvenskan finns ett upprop från en samling författare som tycker att Malmö stadsbibliotek är på fel väg. Bibliotekschefen vill bredda bibliotekets verksamhet ännu mer, upplevelser och inte bara böcker. Dem kan man köpa på nätet ändå, verkar hon resonera. Alltså stor gallring för att göra plats för andra upplevelser. Vilken mardröm.

3 svar till “Gallring kan vara så mycket mer”

 1. Tomas 23 augusti, 2009 den 7:11 e m #

  Här ett svar från 62 bibliotekarier.
  http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article542331/Kunskapens-fruktsallad.html

  • johnsantikvariat 24 augusti, 2009 den 7:31 e m #

   Jo, jag såg texten i Sydsvenskan. Tyvärr besvarar den inte mina frågor och antagligen inte författaruppropets undran heller. Jag ser att de jag känner som jobbar på Malmö stadsbibliotek inte skrivit under. Jag har hundra invändningar, eller i alla fall nittio mot det här tama svaret, men de orkar jag inte dra här. Låt oss dryfta bibliotekens framtid över en öl någon gång. Jag har förresten fått in lite böcker om det gamla Skara. Är ni intresserade eller ska jag, eh, gallra dem?

 2. Tomas 4 september, 2009 den 10:33 e m #

  Låtom oss dryfta bibliotek och annat över ett stop, javisst. Vete tusan om jag vill ha nåt om gamla Skara, kanske hustrun vill, men jag tvivlar. Gallra på, om du inte tror det finns en Skånemarknad för dem…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: