Up in the Air/Thumbsucker

11 Jan

Up in the Air ser ut att bli en Oscar-favorit. Jag ska se den. I väntan på den vill jag rekommendera Thumbsucker, en film som är baserad på en roman av Walter Kirn, precis som UitA. Thumbsucker är kanske inte en film att ha med på bästalistor över 00-talet, men det är en av de filmer jag såg flest gånger under det nyss avslutade decenniet. Den har det mesta som gör en bra film för mig, humor, spänning, moraliska problemställningar… och en intressant rollista. Keanu Reeves, Tilda Swinton, Vincent D’Onofrio, Vince Vaughn, där är några av birollerna. Titelrollen görs av Lou Taylor Pucci. En pappa som är besviken på sin son, en mamma som är orolig för sin son och trött på sin man, kärlek och mobbing på high-school… Vi är i samma trakter som American Beauty, fast med mer humor. Se den om ni får möjlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: