Halsfluss

7 Maj

Jag måste må bättre nu eftersom jag kan sitta upp vid datorn, men de senaste dygnen har jag legat i sängen och svettats och haft ont i hela kroppen. Halsfluss sa doktorn och gav mig penicillin. Jag tror att det börjar verka nu. Inte riktigt samma intensitet i huvudvärken och svetten rinner inte ner för pannan, den mer blänker.

Var det en feberdröm, eller sa Bodil Malmsten på Babel igår att hon aldrig hört talas om Shirley Jackson? Hur kan hon inte ha gjort det? Läser hon bara Thomas Bernhard om och om och om igen?

5 svar till “Halsfluss”

 1. gull Åkerblom 11 maj, 2010 den 10:51 e m #

  Såg inte Babel vet inte om du mardrömde eller inte – men jag själv fick Shirley Jackson The Haunting of Hill House i brevlådan i går, från SF-bokhandeln, enl S King i hans Danse Macabre en av de bästa spökhistorier någonsin. Har han rätt? Några dagar i hammocken kommer att ge besked.

 2. gull Åkerblom 12 maj, 2010 den 9:32 e m #

  Ingen hammock lär det bli den här helgen – nu läser jag Peter Straubs Gengångare istället, till stearinljus, inomhus. En annan av Kings favoriter, inköpt från ett antikvariat i Uppsala. Än så länge: väldigt bra. Ruggig rentav. Inget för dig?

  • johnsantikvariat 12 maj, 2010 den 10:58 e m #

   Jag minns boken från biblioteket i början på åttiotalet. Jag lånade den någon gång men läste den aldrig. Skräck har aldrig varit min grej. Jag gillar inte att bli rädd.

 3. Göran Andersson 13 maj, 2010 den 7:30 f m #

  Jag är själv ingen större beundrare av Shirley Jackson, men om man nu bara läser en författare om och om igen, så finns det betydligt sämre val än Thomas Bernhard. Hans Wittgensteins Neffe tål verkligen att läsas många, många gånger …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: