Caravaggio igen

2 Maj

Jag trodde att det i sommar skulle bli en stor samlingsutställning med i stort sett allt Caravaggio målat för att ”fira” fyrahundraårsjubileet av hans död. I dagens Sydsvenskan skriver Lars-Håkan Svensson om en utställning på Quirinalen som inte är fullständig och inte ens lika stor som Caravaggio Bacon på Galleria Borghese i höstas. Men den är säkert bra ändå. Har ni vägarna förbi Rom får ni inte missa möjligheten att förtrollas av Caravaggios fantastiska penseldrag. Läs mer om honom och den nämnda höstutställningen här på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: