Jasper Fforde i Kristianstad

4 Sep

Idag var jag i Kristianstad på den årliga bokfestivalen. De första tio åren sålde jag böcker på bokmarknaden, men de senaste åren har jag bara åkt in för att handla. I år gick jag dessutom på en programpunkt, ett föredrag med Jasper Fforde. Författarprogrammet var extra bra i år, tycker jag, med Fforde som pricken över i:et. I Sverige är han inte så stor än, men snart kommer han att vara lika känd och omtyckt som Terry Pratchett, tror jag. Han höll låda i en timme om sina böcker och sitt författarskap och var mycket charmerande och rolig. Underfundig är nog det ord som beskriver hans verk bäst och det kom tydligt fram vid hans scenframträdande också. Läs mer på hans omfattande hemsida här.

2 svar till “Jasper Fforde i Kristianstad”

  1. Baffled 5 september, 2010 den 6:54 e m #

    Håller helt med dig. Kul att lilla Kristianstad kan få sådan celebra besök. Både Jasper från Wales och John från Ystad!

    • johnsantikvariat 5 september, 2010 den 7:29 e m #

      Jag har varit på alla bokfestivaler i Kristianstad utom en, så jag besöker K-stad minst en gång om året. Hoppas att festivalen fortsätter på det inslagna spåret med internationella gäster som skriver böcker svåra att genrebestämma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: