Steve, Rob, Woody

1 Okt

Två biofilmer i veckan, det var länge sedan. Först Midnight in Paris av Woody Allen. Oförställd nostalgi med en rolig knorr på slutet. Väldigt välspelad Ernest Hemingway och ett härligt elakt porträtt av skäggig besserwisser av Michel Sheen.

Sedan The Trip på Scala. Filmen är en sorts fortsättning på filmen Tristram Shandy. Michael Winterbottom, som gjort en dygd av att hoppa mellan genrer (det är en dygd) tar den filmens två huvudrollsinnehavare och låter dem spela sig själva, Steve Coogan och Rob Brydon och åka på kulinarisk resa i norra England. De sitter i bilen och pratar, de sitter på restaurang och pratar, de besöker Bolton Abbey och pratar… Det händer inte så mycket, men det är extremt underhållande hela tiden. Bland annat försöker de imitera Woody Allen.

Och Steve Coogan ondgör sig över att Michael Sheen får alla roller han, Steve, borde få. Hah! Så man får tänka sig Steve Coogan i Midnight in Paris. Om Woody ser The Trip ger han kanske en roll till Steve i nästa film…

Egentligen är detta en TV-serie i sex avsnitt, men det funkar som film också. Ni vet att jag älskar Rob Brydon och Steve Coogan är också värd kärlek. Gå och se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: