Klingan och Felicia läggs ner och det är tråkigt

11 Jul

P2 skrotar mina favoritprogram och satsar på klassisk klassisk musik i kanalen. Istället för radioprogram ska det bli så kallade block med en viss sorts musik. Anledningen sägs i dagens DN vara inmarschen av strömmad musik. Korkat, onödigt, tråkigt och kommer inte att ge kanalen fler lyssnare. Poängen med radioprogram är att ge en fördjupning och öppna för nya intryck. Genom blocktänkande går man samma väg som de nischade radiokanalerna som spelar samma musik dygnet runt. Lugna favoriter, Klassisk rock, Listmusik… Vad vill du ha? Du får bara välja en genre och någon fördjupning får du inte. Nu ska P2 bli kanalen för vilsam eller trevlig klassisk musik och det är riktigt korkat. P2 har varit kanalen för all sorts klassisk musik och utmanande musik från alla genrer, tidsåldrar och världsdelar. Vem ska bära den fanan nu när P2 görs om till kanalen Klassiska favoriter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: