Yohio kunde varit en karaktär hos Gibson

28 Aug

Som jag nyss skrev så la jag idag in William Gibsons cyberpunk-trilogi på bokbörsen. Sedan läste jag i DN om en svensk, sjuttonårig kille från Sundsvall som håller på att göra musikkarriär i Japan. Jag kan inte låta bli att tänka att denne svensk skulle passa fint som bifigur i en berättelse från the Sprawl. Denne svenske sjuttonåring inspirerades så till den grad av Lian Hearns Över näktergalens golvnär han var liten att han lärde sig japanska. Nu är han på väg att slå i Japan med en stil som för en svensk känns ganska utmanande. Det här är något annat än att bara klä ut sig till kvinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: