Bullhead

5 Sep

Bullhead heter en belgisk film som jag såg nyss på bio Scala i Ystad. Det är en nattsvart studie i manlighet. Den handlar delvis om avigsidorna med köttproduktion, hur boskap injiceras med tillväxthormon för att bli större snabbare. Men huvudsakligen handlar det om manlighet. Mer behöver jag inte säga. New York Times tycker att filmen är bra men deeply flawed. Det håller inte jag med om. De olika delarna av berättelsen passar kanske inte ihop mjukt och fint som i ett pussel, men de tillför absolut något till den stora berättelsen. Det är en film att bli starkt berörd och möjligen provocerad av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: