Dhaka Brakha i Malmö i morgon. Otroligt!

12 Apr

dakhaKlingans årsbästalistor har givit många fina musiktips genom åren.På programmets sista lista, för 2012, placerade det ukrainska bandet Dakha Brakha (eller Dakhabrakha eller Daxabraxa) på tredje plats. Lennart Wretlind spelade dem ganska mycket under hösten och jag föll helt för bandets intensiva uttryck. Etnokaos kallar de själva sin stil. Jag ville ju höra mer, men hittade ingenting på Spotify och inga skivor till salu någonstans i världen. Det gick bara att höra några få låtar via bandets egna, slöa hemsida. Det gick så långt att jag frågade Wretlind himself om var jag kunde hitta Dhaka Brakhas skivor, men han kunde inte hjälpa mig. Så bra musik och ingenstans att höra den…

Igår gjorde jag ett nytt svep över nätet och hittade då att… Dhaka Brakha spelar live i Malmö i morgon, lördag! Hur otroligt är inte det? De har aldrig spelat i Sverige tidigare och nu spelar de nästgårds. Det ska bli en högtidsstund. Marknadsföringen har varit minimal men jag hoppas att många hittar dit ändå. Och hoppas att de har skivor med sig så att jag kan få lyssna på dem när jag själv vill i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: