Äntligen middag med Andre

27 Sep

En av tidernas bästa filmer återutges äntligen på DVD. 18 oktober kommer My Dinner With Andre. Louis Malle regisserade, Wallace Shawn och André Gregory skrev och spelade huvudrollerna. Handling? Wallace och Andre träffas på restaurang, äter middag och samtalar, mest om teater. Sedan går de hem.

Inte mer än så.

Ändå så spännande att man sitter på helspänn filmen igenom. Shawn och Gregory spelar sig själva, men är inte sig själva. Det är ett skrivet manus. Ja, manuskriptet var ganska enkelt att få tag i, så det har jag läst ett par gånger, men filmen har jag bara sett två gånger. En gång på TV och en gång på Cinemateket. I många år har jag sökt den på video eller DVD, men förgäves. Den har funnits, men inte när och där jag letat. Nu uppmanar jag er att  köpa eller hyra filmen när den blir tillgänglig. Den är förträfflig. Är ni av annan åsikt har ni fel och är portade från mitt antikvariat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: