The Interpretation of Murder

24 Sep

Jag hade vissa förhoppningar på Jed Rubenfelds The Interpretation of Murder, men de kom tyvärr på skam. Boken vann förra årets Richard & Judy Book Club Award. Det betyder att boken är lättläst, fångande, har en stark story. Kort sagt, att den är a good read. Den tidigare nämnda boken om männen som gick på månen var också en Richard & Judy-bok, och ja, jag blev duperad. The Interpretation of Murder är strunt. Boken har Siegmund Freud som huvudperson. Han besökte USA endast en gång och han tyckte illa om landet. Författaren gör Freud till Sherlock Holmes i en korkad mordhistoria som ska förklara Freuds dåliga förhållande till Amerika. Rubenfeld har säkert haft roligt när han följt Freuds spår i New York och passat in sin egen historia på det som hände i verkligheten, men jag ser inte poängen. Boken är lättläst och ospännande, tyckte jag, inte ”fiendishly clever” som Guardian säger på omslaget.

När kommer filmatiseringen med Tom Hanks som Freud i regi av Ron Howard?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: