Det hänger inte på detaljerna

24 Feb

Emil Jönsson var sämst när det gällde idag i sprinten på skid-VM. Tidigare har vi sett honom på Sportnytt när han berättar om sina smarta justeringar av utrustningen för att få övertaget i kampen mot främst norrmännen. Lite sandpapper här, ny vinkel skidstaven där… När jag såg det inslaget fick jag en omedelbar flashback till ett identiskt reportage med Fredrik Kessiakoff, mountainbike-cyklist (eller ska man säga monutainbiker?) från i somras. Han var hemma i verkstaden och visade hur han sågade av skruvar och filade på ramen för att göra den lättare inför det stora loppet i OS i Peking. När det blev dags för loppet låg han i täten i ett varv, sedan sjönk han som en sten genom fältet. Kom igen, grabbar, det hänger inte på detaljerna. Olympiamästaren behöver inte tänka på avsågade skruvar, han är bäst ändå. Ska du bli olympiamästare måste du tänka på annat än att slipa på ramen.

Nu tar jag mig en fastlagsbulle till.

Ett svar till “Det hänger inte på detaljerna”

  1. badgear 7 mars, 2009 den 6:11 e m #

    Det är kanske en form av ”ticks”, jag misstänker att du liksom jag har ett par ögon på EM i friidrott inomhus just nu. Och där var det en trestegare som hade en lång rad av härligt tvångsmässigt pysslande.

    Har man ingen ram att fila på, så gäller det att göra det hela med gester och rörelser. I alla fall en kul kille att kika på.

    Hoppas allt är bra. Jag kommer ner endera dagen och gör tillvaron osäker med mina ”tics…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: