Amis om Ballard

3 Maj

Martin Amis skriver väldigt bra porträtt. Det har han alltid gjort. Den första bok jag läste av honom var The Moronic Inferno, där han reser omkring i USA och träffar författare. Mycket bra. Romanerna har blivit medelmåttiga med åren, men porträttkonsten behärskar han fortfarande. Här är hans nekrolog över JG Ballard. Notera vad han säger om uttrycken SF kontra sci-fi. Det kan verka fånigt att hänga upp sig på sådana små uttryck, men skönheten ligger i detaljerna. Det är viktigt att det heter SF och inget annat, och det förstår Martin Amis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: