Prodigal sons

26 Maj

Sent igår kväll såg jag en lysande dokumentär på SVT, Prodigal sons eller Syskonskap mot alla odds. Den filmen har det mesta och ni kan se den härSVT Play. Vet inte hur länge den ligger uppe, men det brukar väl vara en vecka. Skynda. Det handlar om tre bröder och deras relation till varandra. Den kompliceras något oerhört av flera extrema omständigheter. Jag tänker inte ens antyda vilka dessa är, men annorlunda är bara förnamnet. Den bästa dokumentär jag sett sedan Touching the Void.

3 svar till “Prodigal sons”

  1. gull Åkerblom 28 maj, 2010 den 9:49 f m #

    Tack för tipset! Jag såg den i natt – som avslutning på födelsedagen (som i övrigt bestod av Pizza och glasstrut i Simrishman, plantering av penséer och en liten flaska champagne, delad på två) – en perfekt avslutning. Fascinerande. Gripande. Funderar på att spela in reprisen den 30e – för andra som i likhet med mig själv totalt missade den i tablån.

  2. snowflake 28 maj, 2010 den 11:22 f m #

    Håller med, den var oerhört bra. (Det jag kunde se trots att jag satt på jobbet.) Av nån anledning så minns jag väldigt tydligt den yngste brodern, han som knappt var med i filmen, men det där när han satt och sa att han blev rädd har fastnat i min hjärna. Han såg så rädd ut också.

  3. gull Åkerblom 28 maj, 2010 den 12:14 e m #

    Ja, precis så var det. Den yngste brodern hade varit rädd för den äldre brodern redan som liten. Alltid i kläm mellan två starka och krävande syskon. Hans ansikte, hans skräck, hans sorg – filmen blev extra tydlig just där och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: