Jag och Mario

8 Okt

Jag hör på radion att det fanns ett, säger ett exemplar av årets Nobelpristagare på Akademibokhandeln Skrapan i Stockholm. På mitt antikvariat fanns omedelbart tillgängliga sex olika böcker av Vargas Llosa, och ytterligare en handfull kommer att flyta upp i pocket de närmaste dagarna. Två är redan sålda och de andra går åt idag och imorgon. Leve antikvariaten.

1988 läste jag Kriget vid världens ände på engelska. Jag läste ut den, men den motsvarade inte mina förväntningar. Tio år senare började jag på Tant Julia och författaren, på rekommendation av en god vän. Jag kom hundra sidor innan jag gav upp. Det var inte en bok för mig och det känns inte som att jag kommer att läsa något mer av Vargas Llosa, inte ens Bockfesten, som så många för fram som väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: