En titel och en handling

18 Dec

Igår talade jag med en polack. När han sa ordet ”horoskop” så lät det som Horrorscope. Vilken bra titel, tänkte jag. Jag ser att det finns en del olika saker på nätet som heter så redan, och tre böcker på Amazon med horrorscopetitlar, men ändå, du skulle kunna skriva en bok som heter så.

Idag skulle jag berätta för en brittisk kund vad Salman Rushdies The Ground Beneath Her Feet handlar om. Jag har inte läst den, men jag trodde att jag kände till handlingen ändå. Jag sa att boken handlar om världens största rockband, som består av ett tvillingpar. Den ena tvillingen trillar ut ur ett flygplan och hela boken berättas utifrån denna luftfärd. Den fallande tvillingen minns tillbaka på sitt liv under fallet mot marken.

Jag vet inte var jag fått det här ifrån, men sådan är handlingen inte alls. Tvillingarna kommer från Midnight’s Children, som jag har läst, men det där fallet måste jag ha hittat på själv. Det enda som stämmer i min beskrivning är att världens största rockband står i centrum för berättelsen. Det lustiga var att kunden sa något i stil med ”Aha, den har jag hört talas om!”

Så där har ni handlingen. Tvillingar, den ena faller ur ett flygplan och ser sitt liv passera revy. Skippa rockbandet, det är redan gjort. Du får själv fylla i detaljerna. Titel Horrorscope. Varsågod, börja skriv.

Ett svar till “En titel och en handling”

  1. snowflake 18 december, 2010 den 9:16 e m #

    Haha. Okej, jag skriver… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: