Monetar arbetar ohederligt

21 Dec

En telefonförsäljare från Monetar ringde 10.27 en vardag och fick napp. Han lyckades sälja in pensionsförvaltning till min fru. Efter en vecka ångrade hon sig och ringde upp företaget för att annullera avtalet. Det gick inte, sade rösten i telefonen. Avtalet gäller i ett år även om du säger upp det… Innan jag fick reda på det här hade de fjorton dagarnas ångerrätt gått ut. Jag vet ju att det där med att avtalet måste gälla i ett år är ren lögn så jag ringde upp Monetar och förklarade läget, men de var helt oförstående. Avtal kan bara sägas upp per fax eller brev, inte telefon eller mejl, förklarade Emanuel, telefonrösten. Och förresten har den lagstadgade tiden för ångerrätt om fjorton dagar gått ut. Den här så kallade tjänsten säljs via telefon, och avtal är bindande (”vi har lagrat ljudfilen”, säger Emanuel, ”vill du höra den?”). När jag försöker förklara det orimliga i det här avtalet och att företaget borde tänka på vad som är moraliskt riktigt och låta min fru ångra sig, är Emanuel helt oförstående. Ja, de kan säga upp avtalet, men de vill inte. Kanske om vi kan visa läkarintyg på att hustrun legat på sjukhus i två veckor, annars inte.

Men det här är något vi inte vill ha, och vi har försökt säga upp avtalet, försöker jag.

Tyvärr, repeterar Emanuel. Vi kan säga upp avtalet, men vi vill inte.

Monetar arbetar ohederligt med aggressivt arbetande telefonförsäljare och totalt kundfientlig kundtjänst. Jag såg på Plus häromdagen, där Pocketklubbens affärsmetoder granskades. Människor lurades in i  medlemsskap, som sedan var väldigt svårt att ta sig ur. Monetar jobbar likadant.

Fy fan för det.

Ett svar till “Monetar arbetar ohederligt”

  1. per sjölén 15 februari, 2011 den 9:29 e m #

    Jag kan bara hålla med! Ett företag med riktigt dålig moral.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: