Bra film, dålig reklam

10 Feb

Jag såg Tangled igår, eller Trassel som den heter på svenska. Måns Zelmerlöw och Molly Sandén i de svenska röstrollerna. Det var en bra film, där man använde Rapunzelsagan på ett intressant sätt. Spännande och underhållande för hela familjen. John Lassetter är kungen av animerade filmer.  Två invändningar, bara. För det första är Zelmerlöws röst inte den bästa för skådespeleri. Han liknar den tecknade figuren till utseendet men rösten låter tillgjord i de talade partierna. Det är förstås inte lätt, och Zelmerlöw var ett bra val på pappret, men inte i praktiken.

Min andra invändning gäller inte filmen utan reklamen innan filmen. Riktad barnreklam är förbjuden på TV, men på bio är den okej. Vilket inte är okej med mig. Bioupplevelsen är ju ännu mer övertygande än TV-upplevelsen, då borde det ju vara ännu mer förbjudet med barnreklam på bio, men icke. Och på TV är det bara TV4 som inte får sända barnreklam eftersom andra svenska kanaler är baserade i andra länder. Här skriver GP lite om detta. Var är EU-lagstiftningen när man för en gångs skull behöver den?? På bion igår gjordes bland annat reklam för Disney Channel. I morse när jag läste Sydsvenskan höll jag på att trilla av stolen när jag på kultursidan såg en notis med färgbild, som lika gärna kunde varit en betald annons, som talade om exakt samma sak som reklamfilmen på biografen dagen innan, nämligen att en ny TV-serie snart har premiär på Disney Channel. Nu är Sydsvenskans redaktion så där ofokuserad eller rent av virrig som jag skrivit om tidigare. Skulle det verkligen inte finnas någon annan barnkulturnyhet att rapportera idag än att Disney Channel finns? Galet, galet. Eller bara otroligt slött. Vet inte vilket som är värst.

Men Tangled är bra!3D-grejen tillför inget, men se den ändå. Gärna med originalrösterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: