En lång artikel om Paul Haggis och Scientologi

15 Feb

Här är en riktigt lång artikel, över 20 000 ord, från The New Yorker som berättar Paul Haggis’ historia. Han har gjort en rad bra och prisvinnande filmer, bland annat Crash (manus och regi), Million Dollar Baby (manus), In the Valley of Elah (manus och regi) och senast, The Next Three Days (manus och regi).

Men den här artikeln handlar mer om hans liv i scientologirörelsen. Det är en verkligt grundlig artikel. Den följer Paul Haggis utveckling parallellt med Scientologins. No stone is left unturned, som det heter på engelska. Alla får komma till tals. Vilka resurser den tidningen måste ha som kan genomföra ett reportage av den här kalibern. Oavsett vilket intresse man har av L Ron Hubbard och scientologi så är det en läsvärd text.

Om man som jag är starkt skeptisk till rörelsen så får man vatten på sin kvarn. Paul Haggis säger: “I was in a cult for thirty-four years. Everyone else could see it. I don’t know why I couldn’t.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: