Halmstad, Ystad, Pim-Pim, snurrigt

18 Mar

Jaha, Davis Cup-matchen mellan Sverige och Serbien kommer att spelas inomhus i Halmstad. Jag hade hoppats på grus i Ystad. Dagen efter beskedet meddelar Joachim Pim-Pim Johansson att han slutar spela tennis. Hur tänker den människan? Hur kommunicerar han? Läs hans märkliga förklaringar här i  Svenska Dagbladet. För den som inte vet så kan jag berätta att han varit skadad länge, t o m lagt av, men gjort comeback. I Davis Cup-matchen mot Ryssland spelade han bra och vann en viktig match mot mycket kvalificerat motstånd. I år skulle han tillbaka till världseliten. Thomas Enquist, DC-kapten säger på Svenska Tennisförbundets hemsida ”att en snabb hardcourtbana inomhus maximerar våra chanser att vinna den här svåra kvartsfinalen mot Serbien.” Då måste han mena Joachim Johansson, som egentligen bara är konkurrenskraftig på detta underlag. Och så går killen och pensionerar sig dagen efter beslutet. Ytterst märkligt. Serbiens etta, och kanske blivande världsetta, Novak Djokovic är bättre på snabbt underlag än långsamt grus, så han är nog glad att Sverige väljer bakvänt och spelar inomhus i högsommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: