Alan Moore bakom masken

28 Nov

Här är en bra intervju med Alan Moore i The Guardian. Han kommenterar bland annat Occupy Wall Street-rörelsens användande av Guy Fawkes-masken. Det var ju Moore som introducerade masken som symbol för folkmotstånd i boken V for Vendetta. Det ironiska är att den mask som demonstranterna använder är merchandise för filmen V for Vendetta, så varje gång en antikapitalismdemonstrant köper en sådan, så göder han storbolaget TimeWarner, som äger rättigheterna till filmen.

Alan Moore är känd för att ofta komma i konflikt med sina arbetsgivare. Han äger inte rättigheterna till många av sina verk. Han blir tillfrågad om han inte kastar ut barnet med badvattnet när han tar strid när hans böcker blir filmer.

”Well, I don’t own the baby any more. During a drunken night it turned out that I’d sold it to the Gypsies and they had turned my baby to a life of prostitution. Occasionally they would send me glossy pictures of my child as she now was, and they would very, very kindly send me a cut of the earnings…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: