Tips om bokstips

29 Dec

Jag gillar de här listorna där författare ger tips på hårda klappar eller det gångna årets bästa böcker. Genom åren har jag hittat riktiga guldkorn som annars skulle gått mig förbi. Dock är en del tipsare rädda att göra bort sig och föreslår därför tämligen uppenbara böcker, eller alster av författarkompisar. Likaså besvaras frågan ”Vad ska du läsa under helgerna?” med väldigt ängsliga svar, i flera fall. Man vill inte göra bort sig och avslöjas med att läsa ”fel” böcker. Boktips från författare i DN.

Boktips från författare i The Guardian. David Nicholls, Jonathan Franzen, Nick Hornby, Jeanette Winterson, Lorrie Moore och många fler tipsar om mängder med böcker. Flera verkar mycket intressanta.

Washington Post har Peter Englund på sin topp tio-lista.

Time Magazine har en väldigt underlig tio-i-topp-lista. Kommentarerna till artikeln och listan är som sig bör mycket beska. George R R Martin (som jag beundrar) har med A Dance of Dragons inte skrivit årets bästa bok. Patrioten i mig tycker att det är kul att Lars Kepler är med på listan, men läsaren i mig finner det helt vansinnigt.

Svenska Dagbladet har de bästa tipsen av de svenska tidningarna, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: