Stolthet och fördom och zombier… och Adam Dalgleish?

29 Dec

PD James har skrivit en ny bok, nittio år gammal. Liksom flera andra författare vänder hon sig till Jane Austens Pride and Predjudice och skriver en uppföljare. Häromåret var det Seth Grahame-Smith som införde zombier i berättelsen. Innan dess skrev Emma Tennant en Pride and Prejudice 2 betitlad Pemberley. PD James förnekar sig inte utan skapar förstås en mordgåta för Darcy och Elizabeth Bennet att lösa. Boken heter Death Comes to Pemberley och recenseras snällt i New York Times men jag fattar inte poängen. Det här är en bok jag inte kommer att läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: