Djangon av Levi Pinfold

12 Feb

Bilderböcker är en intressant genre. Författare och illustratörer kan skapa böcker som är helt uppåt väggarna underbara under täckmantel av att de är gjorda för små barn.The Django av Levi Pinfold kom ut 2010 och finns nu på svenska från förlaget Karneval. Sydsvenskan skriver några rader om den svenska utgåvan, vars översättning och korrekturläsning inte verkar vara på topp. Men det är en fin bok och om översättningen är helt galen kan man göra som jag och direktöversätta från originalet vid läsningen. Det ger en ny läsupplevelse varje gång för både lyssnare och läsare. Texten är rytmisk och skön så översättningen är ganska viktig men det är bilderna som skiljer denna bok från många andra. På författarens Facebook-sida finns bilder från denna bok och andra illustrationsuppdrag. Jag ser fram emot fler böcker. Pinfold har en egen stil. Debutboken är inspirerad av Django Reinhardt, på ett sätt, men den är mycket mer än så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: