Borges could have written a four-page story about the madman who builds a museum while writing a novel about building the museum, but Pamuk wrote the novel, built the museum, and then wrote a book-length catalogue about it.

26 Dec

Just nu läser jag The Possessed av Elif Batuman, kanske årets bästa läsupplevelse. Av tomten fick jag En naiv och sentimental prosaist av Orhan Pamuk. Och i London Review of Books kan man läsa en fin text av Batuman om Pamuk och hans bok/museum Oskuldens Museum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: