Flod av Carolina Fredriksson

27 Jan

flodDe senaste veckorna har Radioföljetongen i P1 sänt Flod av Carolina Fredriksson. Jag lyssnade just på det sista avsnittet.Vilken härlig roman! Lyssna här eller läs pappersboken. Boken var nominerad till Augustpriset och författaren till Borås Tidnings debutantpris, men förlorade båda gångerna till Tomas Bannerhed. Det är lättare att prisa en klassisk barndomsskildring som Korparna men svårare att skapa ett verk som Flod. Det är min åsikt. Flod målar upp en egen värld som är omedelbart trovärdig och äkta samtidigt som den är väldigt främmande. Här är en recension från SvD för den som vill veta mer, men jag föreslår att ni, som jag, läser boken utan någon förkunskap. Då blir upplevelsen av den främmande världen desto större.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: