Vi kommer alltid tillbaka till Austin

13 Nov

Boyhood är en underbar film, både för sig själv, och än mer som en del i Richard Linklaters ouvre. Familjen flyttar runt i Texas, men till slut hamnar huvudpersonen i Austin. Under resans gång träffar vi i stort sett alla figurerna från Slacker och Dazed and Confused i olika åldrar. Särskilt scenen i det halvfärdiga huset där de stora killarna försöker imponera på de små genom att slå sönder brädor och snacka tjejer, visar flera av dessa figurer i sitt esse. Samtalen liknar ibland vad som sägs i Before-serien, där ju Ethan Hawke också har en viktig roll. Mason, pojken i Boyhood, är släkt med Jesse, den unge och sedan medelålders mannen i Before-filmerna. Båda är sprungna ur Richard Linklaters fantasi, så det är ju inte så konstigt. Handlingen är inte mycket att säga om, det är livets gång, men fångad mycket vackert.

It’s constant, the moments, it’s just — it’s like it’s always right now, you know.

It was a period film, we were shooting in the present tense.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: