Själsfrände i Pasadena

19 Nov

Här är en intervju med en bokhandlare i Pasadena som heter Richard West. Hans antikvariska bokhandel heter Battery Books. Han säger saker som skulle kunna komma ur min mun, som: ”What I think is great about used books is a certain casualness about the way people run their businesses. There’s a fringe element to it all that I really like.” Eller: ”I know that there’s an array of books out there, and there are going to be all different type tastes, but I’m surprised by how much philosophy sells, how much poetry sells, and obscure stuff, not really anything, not your run-of-the-mill poetry. I’m always amazed, and I love it when people come in and buy an engineering book. I just love it. I’m not an engineer, and I don’t do all that well in math or biology, but I just love that or a higher math book, you know, and say something like, ‘I’m really happy you have this in.'” Antikvariatsbokhandlare är kanske lika varandra, men denna korta intervju säger mig att jag och Richard nog har mer gemensamt än vad jag har med de svenska antikvariatsgubbar och gummor jag är bekant med.

Han diskuterar också skillnaden mellan näthandel och fysisk bokhandel. Vissa dagar är det livemusik i butiken och ofta streamas den ut i världen via nätet. Verkar vara ett härligt ställe. Nästa gång jag är i Pasadena kommer jag garanterat att besöka butiken.

Artikeln är publicerad i Black Clock, en litterär tidskrift knuten till The California Institute of the Arts och deras Creative Writing Program. De publicerar texter av både nya förmågor och mer etablerade (favorit)författare som Don DeLillo, Jonathan Lethem, Samuel R. Delany, Miranda July, Rick Moody och William T. Vollmann. Redaktör för denna tidskrift är författaren Steve Erickson, också en stor favorit för mig. Mer om honom en annan gång, kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: