Howard Jacobson

14 Okt

vann årets Bookerpris för romanen The Finkler Question. Det lär ska vara en rolig bok, den första dylika som vinner Bookerpriset. Jag tyckte i och för sig att Vernon God Little var rätt rolig, men vad vet jag. Jag var inte bekant med Jacobson tidigare, fast han skrivit flera böcker. Det var, enligt Rick Gekoski, ett äntligen!-ögonblick när vinnaren presenterades.

Och i dagens Sydsvenskan läser jag att Sydafrika gått och hoppats på Damon Galguts In a Strange Room. Tor Billgren, som bor i Sydafrika, skriver att det rådit ”en närmast fanatsik stämning kring boken och på stan (har) jag …(sett) folk med knappar som uppmanar omgivningen att läsa den.”

Själv hoppades jag på Tom McCarthys C, som jag håller på att läsa just nu. Det är bara att konstatera att det inte är McCarthys år i år, varken Toms eller Cormacs. In a Strange Room verkar bra, The Finkler Question lockar inte lika omedelbart. Varför är det så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: