David Foster Wallace

15 Sep

David Foster Wallace, författare till The Infinie Jest, är död. Han tog livet av sig, 46 år gammal. Jag kopplar samman Wallace med Mihael Chabon, kanske mest för att de debuterade i slutet av åttiotalet, oförskämt unga. Wallace skrev bara två romaner, den nämnda på ca 1 000 sidor, och The Broom of the System (finns på svenska, jag har den till salu) som är ca hälften så tjock. Han tryckte in allting i sina böcker, för mycket humor, för många infall, för många karaktärer, så att propparna gick i romanbygget. Jag orkade inte läsa utThe Infinite Jest och jag fattade nog inte allt av Broom of the System, men det var häftiga böcker ändå och han banade väg för den sortens författare som kunde vara både ironiska och allvarliga i samma mening, såna som Dave Eggers. Wallace hade mer att skriva. Det är mycket tråkigt att han är borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: